ocd tai vaan todella outoa käytöstä?

Mainitsin silloin, ku kerroin rakkaudestani siivoukseen, että jopa minullakin on muutama pakkomielle (tai omituisia tapoja) ja että kertoisin siitä toisen kerran. No tämä on se kerta, kun kerron omituisista tavoistani.

Eli. Mun kirjat ja DVDt. Ne pitää olla aakkosjärjestyksessä. Saan sydämentykytystä ja hiki valuu, jos joku kyttäilee niitä. Koska tiedän, että jos he ottavat yhden kirjan, tai leffan käteensä, he eivät varmanakaan laita sitä takaisin oikealle paikalle. Huokailen suuresti, kun tämä raukka ottaa sen elokuvan ja laittaa sen esim ihan viimeiseksi hyllyyn – tai vielä pahemmin makaamaan muitten elokuvien päälle. Joskus hengitän kaverin niskassa ja ”kiltisti” vaadin ressukkaa (silmät nykien) laittamaan leffan takasin siihen, mistä sen ottikin. Ja jos se sanoo, ettei tiedä missä sen kuuluu olla pyörittelen silmiäni ja käsken hienostuneesti tarkkailemaan systeemiäni. Aavistus Sheldon-varoituksia? Oh jes! Periaatteessa haluaisin laittaa ne vielä genreittän hyllyyn, mutta se ei näyttäisi hyvältä (aakkoset!)

Kirjoissa on toinen paha puoli – ne ovat erikokoisia. Silmäni nykivät, jos erikokoiset kirjat ovat peräkkäin.. symmetria on tärkeää. Joten yleensä yritän laittaa pokkarit yhdelle (kahdelle) hyllylle ja sitten kovakantiset isot kirjat yhteen hyllyyn – jossa ne ovat kokojärjestyksessä, eikä aakkosjärjestyksessä. Kirjat, jotka ovat megoja piilotan komerooni tai annan pois. Ne aiheuttavat jo sen kaltaista silmien nykimistä, että porukka luulee, että mulla on epilepsia-kohtaus tai jotain vastaavaa.

Hammastahnatuubit. Niitä ei saa puristaa keskeltä, vaan ne pitää puristaa sieltä loppupäästä. Voi huokaus miten vaikeaa tämä voi olla? Ändi esim on niitä, jotka puristelee hammastahnaa ihan väärällä tavalla. Murr!

Kun avaan jonkun voidepurkin tai suihkugeelin, mun on aina haisteltava sitä ensin. Vaikka mulla olisi vaan yksi suihkugeeli tai yksi voidepurkki, haistelen niitä kuitenkin aina ennen levittämistä.

Kun olen lähdössä ulos kämpästä mun on pakko pitää kiinni avaimesta, jotta saan mielenrauhan. Sama juttu uudestaan kun poistun rappukäytävästä. Teen tämän vielä useamman kerran, ennen kun olen päässyt ulos kämpästä ja rappusista.

Teemuki Stockmann

Haluan, että kaikki mukini ovat eriparia. Eli minulla on kaikkia kuppeja ja mukeja yksi kappale. Poikkeuksena kaksi kappaletta sinisiä Taika-mukeja (tarkoitus on vaihtaa mamman kanssa, se saa sinisen minä valkoisen) ja Arabian 24h-kahvikuppeja, mutta niitä käytän vaan, kun tiedossa on hienot juhlat. Ja sitäpaitsi 24h-kahvikupit ovat Suomessa edelleen, nukkekodissa ei ole tilaa juuri nyt. Muuten minua häiritsee suuresti esim jos lautaset ovat eri mallia tai eivät matchaa.

En pysty elämään ilman pinsettiä! Saan paniikin, jos olen menossa vaikka jonnekkin kylään ja unohdan pinsettini. Ei sitä koskaan voi tietää, jos vaikka joku karva kulmissa yhtäkkiä kasvaa viiden sentin pituiseksi yön aikana, tai jotain vastaavaa…

Olen lajitellut kaikki lankani numerojärjestykseen (käsitöihin tarkoitetut – DMC langoissa on numerokoodit). Mutta aina kun aloitan uuden ristipistoprojektin, haluan lajitella ne väreittän. Mutta tiedän, että numerojärjestys on käytännöllisempi, vaikka onkin rumempi. Tämä ”ongelma” aiheuttaa minulle harmaita hiuksia!

Kun siivoan komeroni, laitan vaatteet väreittän roikkumaan valkoisesta mustaan. Kunnes sitten seuraavana päivänä siellä räjähtää pommi. Eh eh.

Onko muilla outoja tapoja, vai olenko yksin näitten kanssa? Rohkeasti vaan kertomaan, lupaan säilyttää salaisuutenne!

PS. Mitä mieltä olette blogin uudesta ulkonäöstä? Yay vai nay?

4 vastausta artikkeliin “ocd tai vaan todella outoa käytöstä?

 1. Mä ehkä diggasin sitä edellistä lookia enemmän, mut en mä silti seuraamista lopeta :)

  Mulla kun ei tuollaisia omituisia tapoja ole sitten laisinkaan, niin ajatelin kertoa kaveristani, jolla on näitä ”systeemejä” jokunen. Yksi voimakkaimmista on tiskikone. En arvaa laittaa likaista astiaa tiskikoneeseen kysymättä häneltä ensin, mihin se kuuluu. Siellä kun on oma tarkka paikkansa jokaiselle astialle ja on tärkeää mihin suuntan kuppien korvat on käännetty. Meillä on tähän asiaan sellainen rakkaudellinen hyväksyvä suhtautumistapa. Hän nauraa itselleen ja mulle, kun varmistan että kuppi menee oikein, mutta on samalla tietty tyytyväinen kun ei tarvitse oikaista.

  Täyty oikein miettiä, mitä mulla on… Valitettava tosiasia kun on, että Miehen myötä olen suurta ärsytystä tuntien joutunut luopumaan niistä kaikista.

  Olisiko yksi sellainen keittiösakset. Ne roikkuvat tiskikaapin alapuolella koukussa AINA kun eivät ole käytössä. Yksin ollessani tämä oli helppoa noudattaa. Kun Mies tuli taloon, sakset eivät palautuneet enää koukkuunsa, vaan olivat hukassa kun niitä tarvitsin. Laitoin ne narulla kiinni koukkuun ja selitin, että aukileikattavan pussin voi samalla vaivalla tuoda saksien luokse, kuin sakset veisi pussin luokse. Tämä toimi jonkin aikaa, sitten että Mies ei yksinkertaisesti käyttänyt niitä. Kerran naru oli leikattu poikki, kun mies ei ollut saanut siirrettyä pakastepussia saksien luokse, vaan sakset piti siirtää pussin luokse. Sanoin että seuraavaksi piilotan nuo sakset, jotta löydän ne aina niitä tarvitessani.

  Tuohon tahnajuttuun voi hankkia avuksi kaikenlaisia tuubinpuristimia, niitä on eri tekniikoilla. Mulla on Suomen Respectasta (apuvälinekauppa) ostettuna kaksi sellaista muovilätkää, joissa on ura keskellä. Se työnnetään tuubin päälle, niin saa tarkasti käytettyä kaiken ja oikeassa järjestyksessä. Auttaa etenkin metallituubeissa, esim. sinappituubi, niin saa kaiken käytettyä.

  Tykkää

  1. Hehe, on se vaikeaa viedä pussi saksien luokse.. Ei mullakin on itseasiassa yleensa sakset yndessä paikassa, jotta tietäisin missä ne ovat. tosin nyt on kahdet sakset hukassa… kukakohan nekin on piilottanut (minä..) Hehe, tunnen tuon kaverisi tyytyväisyydentunteen jos joku joka tajuaa mun systeemin laittaa takaisin elokuvan mistä sen ottikin. tapahtuu vain liian harvoin…

   Joo oon ajatellut sellaista tuubipuristinjuttua, mutta laiskuus iskee aina, enkä saa itseäni liikkeelle, hehe. Pitää yrittää muistaa ensi kerralla kun menen kaupungille!

   Itse olin siihen vanhaan ulkonäköön väsähtänyt (mulla ollut se aika kauan jo ruotsinkielisessä blogissa), mutta jos tästä tulee totaalifloppi otan vanhan takaisin ;) promise! Kiva ettet hylkää mua kuitenkaan! :D

   Tykkää

 2. minä en ees huomannu uudistunutta ulkoasua, joten ei kai se täysin katastrofaalinenkaan ole. ja kaikkeenhan tottuu, paitsi steven seagaliin.

  tuota elokuvien järjestysjuttua en oikein tajua. minusta se on niin itsestäänselvyys, että leffat (tai kirjat) laitetaan siihen, mistä ne on otettu. käytännössä aina siihen leffarivistöön on jääny ammottava aukko, joten ihmetyttää että millainen idiootti laittaa leffan sitte jonnekki muualle? itekin haaveilen, että voisin laittaa leffani aakkosjärjestykseen, mutta vaikeaa se on tällä hetkellä. hylly on niin epäsymmetrinen ja osa leffoista on parissa tuollaisessa dvd-tornissa, niin pitäisi aika tarkkaan suunnitella, että miten se järjestys kulkisi. puhumattakaan ongelmista jotka tulee siinä vaiheessa, kun uuden leffan hankkii sinne jonnekin väliin… sitte siirrellään aakkoston muitakin lehvoja ”eteenpäin” :-/

  Tykkää

  1. Haha joo Steven Seagaliin ei kyllä koskaan totu!

   Sanos muuta, mulle se on ainakin itsestäänselvyys. Onhan se aina pieni pulma, kun uusia elokuvia tulee kokoelmaan. Muuten olen tajuttoman laiska tekemään mitään muutoksia hyllyihin.. Haluaisin periaatteessa paremman hyllyn, tuossa kirjahyllyssä uupuu pari hyllyä, joten en saa hyllyjä niin symmetriseksi kun haluasin. Dvd-torni ois kiva! Eikö ole ihanaa miten tuollainen pieni asia kun DVDeitten järjestys voi aiheuttaa niin paljon harmaita hiuksia? :D

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.