kätilöhelvetti.

Postaus sisältää naisten vaivoja – miehet, voitte lopettaa lukemisen tähän näin. Katsokaa vaikka tätä videota.

Mulla oli tänään aika kätilöllä, koska Ruotsissa kätilöt saavat kirjoittaa e-pillereitä potilaille (en tiedä onko näin Suomessa.. nojoo.) No koska mulla on vuosituhannen räkätauti menossa, en mitenkään panostanut ulkonäkööni sitä reissua varten. Farkut jalkaan, t-paita päälle ja sikaiso (ja lämmin) neule päälle vaan – hiukset rennosti nutturalle (saattaa olla muutama päivä sitten, kun viimeksi pesin ne..) ja lenkkarit jalkaan. Pyöräilin kaupungin toiselle puolelle terveyskeskukseen – sanotaan vaikka näin, että perkele siitä matkasta tuli hiki.

Terveyskeskuksessa menin odotushuoneeseen istumaan. Ensin piti jotenkin hyppiä kaikkien skidien ylitse, jotka leikkivät lattialla ja väistellä lastenvaunuja, joita oli joka nurkassa ja käytävällä (ping @ kissaämmä!) Sitten kätilö tuli hakemaan mua. Eli ensin sama prosessi, jotta pääsin pois sieltä odotushuoneesta – ja muistakaa, että edelleenkin olin ihan hikinen ja saatoin liikkua aika hitaasti, koska hengitys ei oikein kulje.

Kätilö kysyi, että kenen luokse olin menossa. Sanoin, etten muista nimeä. Hän jatkoi kyselyä ja olinko ollut täällä aikaisemmin. Sanoin, etten muista mitään – ajatus ei oikein kulje tällä hetkellä hekoheko. Ja sitten se tuli, vuoden shokki.

”Joo siis, hihihi, raskaana ollessa voi olla vähän sellainen olo, ettei ajatus oikein kulje.” kätilö sanoi iloisena.

Katsoin häntä muutaman sekunnin. Miten niin raskaana? Wait? What? Mitä vit.. Mitä toi oikein tarkoitti? Wtf? Ja eikun naama peruslukemille..

”Niin siis, tulin vaan uusimaan mun e-pilleri-reseptin.”

”Aijaa.. hmm” sanoi kätilö ja ihan POKKANA tuijotti mun vatsaa ihmeissään.

FUUUUUU! ajattelin päässäni – tai siis huusin. Samalla, kun vedin dropkickin akan päähän ja nyrkkeilin sitä naamaan (miten niin pms?) Hillitsin kuitenkin fantasioitani..

Ja siinäs sitten juteltiin vähän aikaa ja sitten kätilö selitti mulle miten ne pillerit toimi – ja sanoi vielä aavistuksen epäilevänä:

”Siis jos.. JOS olet varma, ettet ole raskaana – niin voit aloittaa pillereitten ottamisen heti..”

Kiitin. Poistuin. Miten niin JOS olen varma, etten ole raskaan? Pyöräilin kotiin. Ja kiitin mun pötsiä, koska se oli ihan helvetin turvoksissa – kiitos puolukkaviikon. Meinasin vaipua itsesääliin. Ehkä teinkin sen.

Nytten sitten tässä mietin: että a) pitääkö mun alkaa vähän katsomaan, mitä suuhuni laitan? b) Pitäisikö ehkä pukeutua vähän paremmin ensi kerralla, kun sinne menen (siis, etten vaan vahingossa näytä siltä, että olisin preggers?) c) pitäisikö vaihtaa kättäriä sellaiseen, joka ei möläytä tuollaisia juttuja, ennenkun on lukenut koneelta, mitä mun asia koskee? d) pitäisikö mennä dokaamaan ja vaan ei välittää ollenkaan? Joo näin teen.

Luoja, että ottaa kuitenkin päähän.

4 vastausta artikkeliin “kätilöhelvetti.

    1. nooh! Mä en sitten ikinä ole oikein ymmärtänyt, miten joku voi huomauttaa tuolla tavalla. Siis niinkun – joo ei voi ymmärtää.

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.