kolmen aineksen herkulliset kasvispihvit

Kasvikset on pop. Olen kohta all in-kasvissyöjä, ihan vaan sen takia, koska kasvikset nyt vaan ovat niin hemmetin hyviä. Plus joku on vielä sanonutkin, että mokomat ovat terveellisiä. Win win!

Olen aivan täysin unohtanut jakaa ehkä maailman helpoimman ja herkullisimman kasvispihvireseptin! Törmäsin reseptiin jossain päin Tumblria joskus keväällä.

Eli tarvitset:
Bataattia (mulla on yleensä noin kolme isoa)
Valkoisia papuja (noin neljä GoGreen purkkia – huom ei niitä tomaattikastikkeessa siis..)
Chiliä (1-2 kpl, riippuen siitä kuinka paljon potkua haluat pihveihin.)

Tarvitset myös jonkin työkalun muussausta varten. Joku monitoimikone tai vastaava, sellainen.. muussaussysteemivekotin (käytetään esimerkiksi perunamuussia varten) tai vaikkapa haarukan (tein ekan satsin haarukalla, se kesti vähän aikaa, mutta hei, vähän habatreeniä samaan aikaan!) Niin ja kattilan ja ison kulhon. Ja uuniin. Ja uunipellin.

Lisäksi mulla oli vielä mausteena vähän suolaa ja pippuria.

Ready steady go!

Kuori bataatit, pilko ne, keitä kunnes pehmeitäish, kypsiä siis. Valuta nesteet pois pavuista – kaada sekoituskulhoon. Paloittele chili, heitä (aseta?) ne papujen sekaan. Niin joo, uuni jotain 225-250 astetta tai sinnepäin. Kun bataatit on valmiita, heitä ne papujen sekaan ja muussaa kaikki taikinaksi. Itse pidän sattumista, mutta sinä ehkä et, joten muussaa kunnes sulla on sellainen koostumus, josta itse pidät. Mausta jos haluat. Sen jälkeen otat kourallisen taikinaa ja teet niistä niinkun, pihvin (ensin pullan jonka sitten litistät..ish) Ja aseta pelille. Toista kunnes taikina on loppu.

Sitten vaan uuniin kunnes ovat saaneet hienon kullanvärin pinnalle. Se VOI kestää vähän, mutta hei.. jotain hyvää ja sitä voi odottaa eikun häh miten se menikään? Ja koska näissä ei ole kananmunaa tai jauhoja, ne menee helposti rikki, joten olkaa hellävaraisia niitten kanssa, kun ovat valmiita.

Niin ja satista tulee ihan TÖRKEÄN iso, joten niitä biffejä tulee aika paljon. Mikä on mahtavaa. Koska niitä voi syödä esim bulgurin, sienien ja salaatin kanssa, kas näin:

bataattipihvi

Tai, niistä voi tehdä hampurilaisia. Lykkää vaan biffin sämpylän väliin, vähän vihanneksia ja jotain omnom-kastiketta mukaan. Tässä mun hiano variaatio, ihan itse tein sämpylätkin!

bataattipihvi2Ah, loppuisipa mun dietti jo, että saisin itsekin noita syödä!

Jos jokin jäi epäselväksi, niin kommenttiloota on aina auki. Nää mun reseptit on yleensä vähän sellaisia nooo, kunhan se on about sinnepäin niin se on priima! Eh eh.

PS. Toivottavasti en ole muuten aiemmin postannut tätä reseptiä.. jotenkin tuli hirvee déja vù…

4 thoughts on “kolmen aineksen herkulliset kasvispihvit

  1. Se on tömppä! Perunatömppä :D

    Pitäisi joskus kyl koittaa ite tehdä pihvejä. Niistä valmiista vaan jääny semmonen yyh kasvispihviä… Ainahan ite tekee parempaa.

    Tykkää

  2. se millä muusataan perunoita! sellanen metallinen mutkanen keittiötyökalu. vatkaimella tai blenderillä tulee liisteriä kun tärkkelys jotenkin riehaantuu.

    Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s