mary testaa: fitness 24 seven – kokemuksia

Blogiini eksytään aika reippaasti hakusanoilla, jotka liittyvät Fitness 24/7-kokemuksiin. Olen kerran kirjoittanut yhden postauksen yhdestä tapahtumasta koskien Fitness 24/7:ia, ja se ehkä antaa hieman väärän kuvan koko firmasta, joten ajattelin – varsinkin näin syksyn alussa kun porukat etsivät salia – luetella vähän juttuja mun omasta kokemuksesta kyseisestä firmasta.

+ Konsepti. Treenaa yhdellä kortilla kaikissa saleissa Pohjoismaissa. Tää on todella kätsyä, varsinkin esmes mulle – koska matkustelen aika paljon Ruotsin ja Suomen välillä. Sitäpaitsi sali on auki vuorokauden ympäri, eli jos himottaa mennä salille keskellä yötä, mikään ei estä sitä.

+ Hinta. Alle kahdenkympin kuukausimaksu – opiskelijalle vielä alempi – on todella edullinen. Kun vielä ajattelee, että tosiaan 24// saleja on jo aika monessa kaupungissa ja niitä tulee vain lisää – ja vielä Plus-saleja, joissa on ryhmäliikuntatunteja, jos sellaiset nappaa (tällä hetkellä kai vain suurimmissa kaupungeissa..)

+ Perussali. Tärkeintä salia valittaessa on aina se, mitä hinnalla saa, ja mitä hinnalla haluaa. Alhaisesta hinnasta huolimatta molemmat salit, joissa olen ollut – Ruotsin Örebro ja Helsingin Malmi on mielestäni ollut hyviä hinta/laatusuhteeltaan. Pidän erityisesti omasta ”kotisalista” eli Örebrosta, se on todella iso! En ole ihan kaikkia laitteita testannut, mutta molemmissa on  hyvä valikoima peruslaitteita. Malmin sali on ehkä aavistuksen pienempi (onse), mutta sieltä löytyy ihan samat laitteet (Örppööstä ehkä muutama extra.) Vapaiden painojen alue on Örppöössä todella iso, ja sinne mahtuu jopa ruuhkaisina aikoina treenaamaan, samaa en tosin voi sanoa Malmista – jossa alue on loogisesti pienempi. Mutta ei-niin-ruuhkaisina aikoina sinne mahtuu hyvin. Valikoima painoja on aika kiva, ne perusjutut juu nou, Örppöössä loogisesti enemmän kuin Malmilla. Örppööstä löytyy vielä iso Jungle Gym XT (joka kieltämättä saa salin muistuttamaan Cross Fit-boxia..) , mitä en tosin ole vielä uskaltanut testata, heh.

lion king

+/- Kardiolaitteita – eli siis pyöriä, crosstrainereita, soutulaitteita ja juoksumattoja on aika vähän. Mulle ihan fine, koska en niitä hirvittävästi käytä, paitsi lämmittelyyn. Ja se myös tarkoittaa sitä, ettei ehkä ne suurimmat cardiobunnyt hakeudu Fitness27/7: lle, eli sellaisia tyttöjä, jotka varaavat crosstrainerin tuntikausiksi eikä koskaan koske painoihin ”koska eivät halua liian suuria lihaksia.” Nojoo.. en ryhdy tuota asiaa selvittämään nyt… Palataan asiaan. Örppöössä nämä laitteet ovat muuten erillisessä huoneessa ja naisten alueella on omat – siellä varmaan on ruuhkaa.

+/- Erillinen naisten alue, jos muijat ei halua treenata miesten keskuudessa. Tosin Malmin alue on todella pieni ja ahdas – käytiin siellä mutsin kanssa kerran tekemässä vatsatreenit ja loppuverryttelyn. Örppöössä tila on huomattavasti suurempi ja siellä oli jopa enemmän vapaita painoja (sellaisia lyhyitä tankoja, joita käytetään esmes BodyPumpissa) Silmiini tosin osui se, että naisten puolella laitteiden painoissa on huomattavasti pienemmät painot kuin normipuolella – jalkaprässiä ei ollut ollenkaan sillä alueella.. Jos otetaan vaikka mut esimerkkinä – en voisi treenata sillä puolella, koska olen ”liian vahva” (eli joutusin tekemään todella pitkiä sarjoja, jotta tuntisin jotain – ja minähän en halua treenata lihaskestävyyttä (toistoja +12 (yleensä 15)) vaan lihaskasvua (8-12 toiston sarjoja.) En halua ihan senkään takia, koska pitkät sarjat kestävät saaaairaan kauan tehdä, eikä mulla ole aikaa siihen enkä jaksaisi.

– Halvat hinnat houkuttelevat nuoria ja ruuhka-aikoina, eli tyyliin iltapäivällä..ish, varsinkin kun koulut loppuu, sali on aika täynnä .. no sellaisia nuoria, jotka keskittyvät enemmänkin seurusteluun ja kuvien ottamiseen, kuin treenaamiseen. Voi olla aika ärsyttävää, ainakin omasta mielestäni. Jos mulla ei ole syystä tai toisesta kuulokkeita ja satun olemaan salilla kun tää vyöry muksuja tulee – lähden kotiin. Oikeasti.

emptygym

+ Kassan lähettyvillä on lappu, jossa ilmoitetaan ruuhka-ajoista, eli koska salilla on paljon porukkaa ja milloin vähän. Itse näin aamutreeneistä pitävänä olen erittäin iloinen siitä, että sali on melkein aina tyhjä..ish aamusta ja aamupäivästä – mikäs sen parempi, kun on yksin salilla – AIVAN PARASTA KOKO MAAILMASSA.

– Salilla on henkilökuntaa vain klo 12-19 arkipäivisin. Yleensä minä en ainakaan heitä tarvitse, paitsi ehkä juuri silloin, kun salilla ei ole miehitystä – tyypillistä. Maanantai-aamuisin ainakin tää meidän Örppöön sali on aika katastrofaalisen näköinen – vessoissa on heitelty paperia miten sattuu ja painot jätetään lojuamaan ympäri koko salia. Tosin en nyt sano sitä, että se on henkilökunnan puutteesta johtuvaa, vaan siitä, että salin asiakkaat ovat no.. sotkuisia possuja ja idiootteja (suurimmaksi osaksi).

Muita asioita mulla ei oikein tule mieleen tällä hetkellä, jos jollakin muulla on sanottavaa, kommentoikaa ihmeessä :)

PS. Malttakaa pliis hetki arvonnan kanssa, olen tietoinen siitä, että aika meni umpeen pari päivää sitten – palaan ihan lähipäivinä voittajanimen kanssa!  Edelleen muuttokaaoksessa ja koulu imaisee aika paljon voimia.. xoxo.

Yksi vastaus artikkeliiin “mary testaa: fitness 24 seven – kokemuksia

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.