paska reissu, mutta tulipahan tehtyä: mary roadtrippailee gekåsiin osa 3

Previously on Mary Ihmemaassa…

Lähdettiin duunikavereiden kanssa roadtrippailemaan halki Ruotsin shoppailemaan ns ”halpisparatiisiin” Gekåsin – ja samana päivänä noin puolet Ruotsin asukkaista päättivät myös matkustaa sinne – hermothan siinä meni. Täältä voi lukea ensimmäisen ja toisen osan matkasta…

Jees, eli jatketaanpas tarinaa. Olisi ollut mahtavaa, jos olisimme vaan voineet hyppää autoon ja ajaa rauhallisesti kotiin.. Hommaa vaan pahensi se, että oltiin tosiaan oltu siellä Gekåsissa noin 11 tuntia, give or take – niin mehän kaikki oltiin aivan tööttinä kun tultiin ulos sieltä helvetinkaupasta.

tired
Ja sitäpaitsi – mehän oltiin ostettu aika paljon kamaa. Minä ja Liv ostettiin kattolamput, Sofia osti koko leluosaston.. Plus kaikki muut skeidat mitä me nyt sielä ostettiinkaan. Ja ne kamathan piti saada mahtumaan autoon. Jos oltais oltu fiksuja, olisimme vuokranneet rekan.. mutta me ei oltu fiksuja, eli meillä oli vaan kombi.. Onneksi kuitenkin mä oon pelannut elämäni aikana suhteellisen paljon Tetristä, joten saatiin loppujen lopuksi kamat mahtumaan autoon – just ja just.. ja vielä niin, että mekin mahduttiin sinne – yksi joutui tosin istumaan mun lamppu sylissä.

successEnnen kun painoimme kaasun pohjaan kohti Örppöötä, mentiin Subwayhin syömään. Kello lähestyi yhdeksää ja istuimme aika kauan siellä Subbarissa ja mietittiin sitä, miten ihmeessä jaksaisimme ajaa 4 h takaisin..

Kotimatkasta tulisi siis todella, todela, TODELLA mielenkiintoinen.

Ensimmäisen ajovuoron otti Liv ja Sofia nukkui. Mun ainoa tehtävä oli pitää kuskit hereillä, koska tosiaan – mähän en saanut ajaa, kun en ollut nukkunut ollenkaan. Miten kuski pidetään hereillä? Juu nimittäin kuuntelemalla 90-luvun teknoa ja vanhoja rockhittejä 80-90 luvulta. Siinä samalla kun Liv ajaa vähän raskaalla kaasujalalla me rokattiin ja juteltiin niitä näitä. Ei kestänyt edes kauaa, kunnes päästiin Jönköpingiin ja Liv tajusi, että näkee triplasti – eli oli aika vaihtaa kuskia ja herättää Sofia. Jönköpingissä tajusin ihan oikeasti kuinka väsynyt olin ihan oikeasti, silmät tuskin pysyivät auki.. Olinhan ollut hereillä siihen mennessä jo 22 tuntia – ja vielä vain pari tuntia yöunta … Otettiin aika pitkä paussi jollain bensiksellä, jotta Sofia heräisi kunnolla. Liv kaivautui jonnekkin takapenkille tavaroiden sekaan filttien alle ja meikä otti kartan (gps:n) esille ja sitten jatkettiin matkaa..

Vaikka matka Ullaredista Jönköpingiin meni vallan hienosti, niin heti Jönköpingin jälkeen sumu iski taas vaihteeksi. Ja tällä kertaa se oli ihan oikeasti PAHA! Näkyvyys vaihteli 50-20 metriä välillä jopa 10 metriä – I shit you not. Jossain vaiheessa Sofia tajusi, että hän on aivan liian väsynyt ja on pakko pysähtyä ja saada happea. Niinkun nyt. Ääkkkii vaa seuraava poistumismahdollisuus ja jouduttiin jonnekkin keskelle ei vittu mitään landelle jollekkin maatilalle jossa oka oli täysin autio (saattoi johtua kellonajasta – nimittäin about 12 – 00?)

awkward4Se skenario oli AIVAN kuin jostain kauhuelokuvasta – antiikkitraktoreita, autoja 50-luvulta, ja joku monsterimasina jossa oli paljon piikkejä, siis.. PITKIÄ PIIKKEJÄ. Siis niinkun puolimetriä pitkiä piikkejä! Millä varmasti muussataan ihmisiä, jotka eksyvät tilalle keskellä yötä! Ja näin vaan päässäni kuvan siitä, miten joku jahtaa meitä jollakin monste truckilla se masinan kaa ja piikittää meidät kuoliaaksi..

Ja siitä se ajatus sitten lähti..

Minä: Voidaanko me muka pysähtyy jonkun talon pihalle?
Sofia: Joo.
*Mulle iskee paniikki.. *
Minä: Eiku siis ihan oikeasti. Katso nyt missä me ollaan. This is it, me kuollaan täällä. Tonne pellolle ne hautaa meidän. Me ollaan niin pöndelässä ettei tällä paikalla oo varmasti edes mitään nimeä – tää paikka ei näy edes kartassa.. Tää ON JUST sellainen paikka jossa delataan. Kato nyt, täällä ei oo mitään modernia, noi autot on 50-luvulta ja traktorit 1700-luvulta! Lyödäänkö vetoa, että nää ihmiset tai siis ”ihmiset” jotka asuvat täällä ovat jotain sekasikiöitä á la The Hills Have Eyes. Ootko nähnyt sitä? Kannattaa, jos jotain oon oppinut leffoista on se, ettei kannata ajaa MUIDEN TILALLE KESKELLÄ YÖTÄ! KUKAAN EI KOSKAAN SELVIÄ HENGISSÄ.. Saako muuten Ruotsissa ampua ihmisiä, jos on niiden mailla luvatta? KUULITSÄ TON ÄÄNEN? Siis ihan oikeasti mä en ees heitä läppää, me delataan ihan just, ellet sä vedä tota röökii VÄHÄN NOPEAMMIN! MÄ OON LIIAN NUORI KUOLEMAAN! EN OO EES SAAVUTTANUT MITÄÄN ELÄMÄSSÄNI! IME SE RÖÖKI NYT ÄKKII!

Sofia: 50centdriving”Ei saa ampua, en kuullut mitään ja tota, kannattaisko sun hengittää vähän?”

suspiciousPitäiskö katsoa vähän muita leffoja kuin kauhuleffoja?

Kuulin jälkikäteen, että Liv oli herännyt siellä maatilalla ja ajatellut vaan ”Fuck no!” ja ollut tyytyväinen siitä, että hän on ainakin autossa, ja voi olla siellä turvassa kun murhaaja iskee. Ja sitäpaitsi ajaa pakoon.. Sofia heitti siihen, ettei muuten olisi voinut paeta, koska hän fiksuna likkana otti avaimet ulos. Eli kaikki oltaisiin kuoltu sinne.

scared1

Mutta onneksi ei kuitenkaan kuoltu – eli matka jatkukoon.

Se sumu oli todella perseestä, välillä se häipyi, välillä se tuli takaisin entistä pahempana. Liv senkun nukkuu ja on epätietoinen Sofian ja mun paniikista – varsinkin Sofian – kun ihan oikeasti välillä ei nähty yhtään mitään ja sen lisäksi.. olenko jo maininnut, kuinka väsyneitä me oltiin? No worries, vaikka oltiin suurilla teillä, niin ei kyllä todellakaan ajettu kovaa – kun ei nähnyt niinkun ollankaan tuleeko edestä autoja, tai takaa, tai ylhäältä.. Vaikka olikin sumuvalot.

Hetken päästä oli taas pakko pysähtyä, koska Sofialle iski uusi paniikki ja sumun takia. Äkkiä pois tieltä ja yritettiin löytää joku hyvä mesta, jossa voisi pysähtyä – eli siis keskellä metsää. Siis totaalisesti keskellä metsää. Siis niin keskelle metsään, ettei siellä ollut edes tyyliin edes tietä – vaan joku polku.

rollingeyes

Liv herää: Missä vitussa me ollaan?
Sofia: Mä oon niin väsynyt pakko pysähtyä.
Liv: Mut siis miks me ollaan metsässä?
Sofia ja minä: Pakko ottaa ensimmäinen mahdollinen poistuminen.
Liv: MUTTA SIIS KESKELLE METSÄÄN PERKELE? OLISIT JÄÄNNYT SIIHEN TIEN VARTEEN VAA SAAKELI!

Sofia menee röökille, mä meen mukaan (asteita -2 give or take), Liv yrittää jatkaa nukkumista.. ja koska metsässä ei ole sumua, katseemme kohdistuvat tähtitaivaaseen – joka oli todella upea.
Sofia: Liv tuu kattoo tähtiä! Todella hienoa!
Liv – vastaheräneenä – astuu ulos autosta, katsoo ylös: Vau.. *odottaa hetken* FUCK THE STARS, oon nähnyt ne ennenkin! Ja menee takaisin autoon..

Sofian kanssa jutellaan hetki siitä, miten me päästään takaisin Örppööseen, koska näkyvyys sumussa on about 5 metriä sinä hetkenä. Liv on kömpinyt takaisin takapenkille ja vetää sikeitä ja Sofia  more or less on lähellä itkua paniikin, väsymyksen ja sumun takia.

Hetken miettimisen jälkeen totean vaan pettyneenä: Go on a roadtrip they say. It’ll be fun they say.

Tajuamme molemmat, että koko päivä on ollut niin perseestä ja nyt me seistään toista kertaa jossain hornan kuusessa ja molemmat repee ihan täysiä. Silloin tajuan miten karsea pissahätä mulla on, ja meinasin kusta housuihin. Koska oltiin metsässä, eli ihan pilkkopimeässä – eikä mieluiten haluttu, että joku ajaa meidän päälle – JOS JOKU NYT SINNE METSÄÄN EKSYISI (ehkä ne sisäsiittoiset landepaukut sieltä kauhujen maatilalta?) niin meillä oli hätävilkut päällä. Siinäs sitten mietin muutaman nanosekunnin, että minnes meen asioille.

Jos olisin mennyt metsään – missä en näe mitään, niin varmasti joku monsteri tai metsästäjä ois kidnapannut mut housut kintuissa ja olisin kuollut (miten niin vilkas mielikuvitus?), jos olisin mennyt tielle, joku olisi salevarmaan ajanut mun päälle – ehkä jopa toverini, koska saisivat paniikin, jos joku tulee.. Joten päätin mennä ihan siihen paikkaan, auton eteen, joka aiheuttaa vaan entistä pahemman naurukohtauksen molemmille. Siis se oli vaan liian hysteeristä se meno. Ja sitten housut ylös ja autoon sisälle. Sofia vaan jatkoi nauramista ja mumisi jotain.. ja sitten muistin muistin, että mehän vaihdettiin kenkiä Gekåsin jälkeen, koska Sofian jalkoihin sattui: ”Toivottavasti muuten etten sitten pissannut sun kenkien päälle.”

Minä: eevl
Sofia:
I_seriousedPääsinpäs eroon sen nauruista helposti..

Ja sitten eikun takaisin tielle ja kohti Örppöötä. Onneksi sumu helpotti muutaman kilometrin jälkeen ja pikkuhiljaa häipyi kokonaan, jotta pysyimme jatkamaan matkaa normaaliin vauhtiin.

Saavuimme vihdoinkin Örebrohon noin kello 3.15 – eli noin 3 tuntia myöhemmin, kuin mitä oltiin alunperin suunniteltu. Mutta päästiin kotiin kuitenkin. Paras fiilis ever. Ensin kuskattiin Liv kotiin.. Livin mies seisoi kadulla odottamassa, kun saavuimme paikalle täyteenpakatun auton kanssa.. Hieman kauhistuneelta hän näytti, ja taisi pelätä sitä, että Liv olisi ostanut suurimman osan. Selitettiin siinä kuitenkin, että suurin osa kamoista on Sofian – joka tuhlasi about 11000 kruunua (!!!) ja siitä miten Sofian äijä tuskin on hirvittävän iloinen siitä.. Itse totesin tyytyväisenä, että onneksi mulla ei oo mitään äijää joka sössöttää mulle siitä, kuinka paljon kamaa ostin.. mutta toisaalta, saan kantaa kaiken ihan itse sisään kämppään yhyy..

bummedItse olin kotona, omassa sängyssä kello 3.45. Paras fiilis ikinä! Olinkin ollut noin 25 tuntia hereillä. Nami. Not.

TiredEli.. Menisinkö uudelleen? Gekåsin? En IKINÄ! Saatana miten paska mesta. Eniten mua vituttaa se, että melkein kaikki kamat, jotka ostin sieltä on jo hajonnut. Ihan oikeasti jumalauta.. Mutta menisinkö roadtripille noiden muijien kanssa? EHDOTTOMASTI! Paras reissu ikinä. Eli summa sumarum: Vittumaisin mutta samalla paras ja hauskin reissu koskaan! Ja ens kerralla, jos joudutaan paniikissa pysähtymään jossain tien varrella – niin EI TODELLAKAAN AJETA JONNEKKIN IHAN KESKELLE EI VITTU MITÄÄN! Sen minä ainakin opin.

Ja mitä parasta. Sain kaksi tajuttoman ihanaa ystävää, joiden kanssa hengaillaan edelleenkin monta kertaa viikossa.

Kiinnostaako nähdä, mitä sieltä ostin, vai riittääkö, että kerron että kaikki oli paskaa?

6 vastausta artikkeliin “paska reissu, mutta tulipahan tehtyä: mary roadtrippailee gekåsiin osa 3

  1. Laitan kun ehdin ottaa valokuvia ja kun muistan mitä mä ostin! :P

   PS. Kiitos, kiva kuulla että oli hyvä minisarja ;)

   Tykkää

 1. Ei hitto! :DD Tähän pystyi niin eläytymään :D Ainakin oli kokemusrikas reissu ja omaan sänkyyn pääsemistä osasi varmasti arvostaa! Esittele mielellään sun ostoksia, oon kyllä järkyttynyt että miten Sofia PYSTYI käyttämään noin hemmetisti rahaa sinne!

  Tykkää

  1. Kokemusrikas indeed :D Haha joo mä itsekin oon aika järkyttynyt sen ostoksista. Lisäksi vielä osti paljon leluja. Siis se määrä leluja oli ihan järkkyy! Se kai vissiin osti kaikki joululahjat omille muksuille ja veljensä muksuille (veljen puolestakin) Tosin tää on paras osa – se sanoi tuossa pari päivää sitten että hänen täytyy osta LISÄÄ lahjoja, koska kaikki nää tavarat jotka se osti silloin on näköjään sukulaisilta (jotka ovat antaneet rahaa joululahjoihin.) Ettäs mää oon kyllä täysin järkyttynyt siitä määrästä rahaa mitä näiden muksujen JOULULAHJOIHIN menee.. O.o

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.