minimalismisarja: 3 tapaa vähentää tavaroita kotona – jotka voit tehdä heti

Heissan!

Haluaisin kovasti kertoa, että olen saanut niin paljon tehtyä sen jälkeen, kun sain innoistukseni aloittaa matkani kohti minimalismia. Tiedän ettei minulla ole mitään kiirettä ryhtyä toimiin – mutta kun innoistus on suuri. Tämä ”ihana kesä” ja helteet ovat tehneet sen, etten töiden jälkeen ole oikeastaan jaksanut tehdä mitään. Suurimmaksi osaksi makaan sohvassa ja hikoilen litroittain ja yritän sanoa itselleni, että tuuletin auttaa paljon (mutta se on vaan valhetta). Just ja just olen jaksanut pestä pyykkiä ja laittaa tiskikoneen päälle. Ehkä jopa siivota keittiön.

Mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi tehnyt mitään! Tein jotain, joka vaati mahdollisimman vähän energiaa haha. Minimalismin ideahan tosiaan on se, että minimoi tavaroiden määrän ympärillään, itselleen sopivaan määrään. Tajusin, että se myös tarkoittaa sitä, ettei kotiini tule niin sanottua turhaa tavaraa (ostolakko on mennyt hyvin, olen vaan ostanut vähän vesivärejä – koska innostuin akvarellimaalaamisesta.. niin ja muutaman eväslaatikon – oops.)

Anyhoo. Tässä on muutama asia, jonka viikon aikana siis tein:

  •  Laitoin postilaatikkoon ”Ei mainoksia kiitos”-kyltin. Niin helppo laittaa paikalleen, kestää ehkä sekunnin – mutta en aluksi tajunnut minkälaisen tyhjyyden se minulle aiheuttaisi. Minä nimittäin rakastan mainoksia! Selailen niitä aina ihan vaan huvin vuoksi ja käytän niitä myös esimerkiksi ruokaostosten suunnitteluun. En kuitenkaan käy läpi ihan kaikkia – koska mainosten määrä on valtava ja kaikki ei kiinnosta. Joka päivä kun kävelin postilokeron ohi (meillä on lokerot ulko-oven kohdalla kun tulee rappuun sisään) jotenkin petyin – kun en saanut koko viikon aikana mitään ”postia.” Nyt puolitoista viikkoa myöhemmin olen jo tottunut. Tosin kotona aika kiva fiilis, kun ei ole järkyttävää pinoa mainoksia eteisessä lojumassa. Aika kiva minimalistinen fiilis heh. Ainoastaan eteisessä siis.
  • Digitalisoin ne mainokset, jotka ovat itselleni tärkeitä – tiettyjen ruokakauppojen viikkomainokset. Yhdellä ruokaketjulla on todella hyvä sovellus, jota olen alkanut käyttämään aktiivisemmin nyt kuluneen viikon aikana – siinä voi kätevästi tehdä ostoslistan mitä ostaa seuraavan kerran – ja siellä on myös kaikki tarjoukset. Joten periaatteessa voin jatkaa edullisten ruokien suunnittelua. Ja se on toiminut hyvin.
  • Olen myös ottanut käyttööni digitaalisen postilokeron ja vaihtanut kaikki laskut e-laskuiksi. Ei ole papereita lojumassa nurkissa, tiedän missä kaikki laskut ja tärkeät paperit ovat ja roskis ei täyty kirjekuorista. Me likey!
  • Poistin sähköpostiosoitteeni yrityksien mainospostilistoista ja poistin sähköposteja. Minimalismi ei tarkoita vaan sitä, että kodin nurkat tyhjennetään turhista tavaroista. Turhia juttuja on myös kännykässä ja tietokoneessa (ainakin minulla – aion myöhemmin käydä läpi mitä kaikkea kännykästä, tietokoneesta ja Dropboxista (yikes) oikein löytyy – esimerkiksi viisimiljoonaa epäonnistunutta selfietä ja saman verran ruokakuvia..) Kun sähköpostiin ei tule kymmeniä superdupertarjouksia, ei tule houkutuksia ostaa enemmän tavaraa, ”koska oli hyvä tarjous, halpaa, alessa jne. ” Jäljelle jätin esim Viking Linen ja Norwegian mainokset, koska ei koskaan tiedä milloin on hyvä sauma ostaa matka kotiin  edullisesti ja ne muutamat ruokakauppojen mainokset. Sähköposteja minulla on vielä poistettavana noin 1300 kpl (avaamatonta – avaan vaan tärkeät postit..)

Onko sinulla jokin hyvä idea, miten nopeasti voi vähentää tavaroiden kertymistä nurkkiin. Laita ihmeessä kommenttilootaan vinkkisi! Ja onko kellään enemmän avaamattomia sähköposteja kun minulla? Saat papukaijamerkin jos tunnustat!

wink
Source

Ihanaa viikon jatkoa!

xoxo Marianne

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.